giurgiucristian
41 poze   8244 vizite

Metode de recuperare

Metode crescatori celebri
Programul dlui. Vasiliu Mihai din Botosani, un maestru al maratonului:
“In apa primesc in ziua sosirii glucoza cu vitamine si mancare depurativa. A doua zi tot mancare depurativa si in apa Recuplyt. Folosesc BS, tot timpul tratez macar o zi sau doua dupa fiecare drum contra tricomonozei. Deci, doua zile depurativ dupa aceea intru in mancare de zbor. Doua zile pe saptamana drojdie de bere, iar in apa Naturaline…
Cu zece zile inainte de prima etapa de maraton, in mancare porumbeii primesc zilnic drojdie de bere si Naturaline in apa. Cu o zi inainte de angajare le dau Orni, bun pentru caile respiratorii, in ziua angajarii le dau, ca sa le mai tai setea, Bergasol.”

Programul dlui. Dorin Voinea despre pregatirea si recuperarea puilor:
Joi
Dimineata : antrenament 1h30min, hrana concurs, in apa L-Carnitina.
Seara: antrenament 19.00-20.30, hrana concurs + ulei soia + creatina monohidrat – Crea Power.
Vineri
Dimineata: antrenament 20 km, hrana concurs, in apa Belgasol.
Seara: ½ amestec concurs + ¼ superdieta + ¼ porumb (ulei in + ro 200), Belgasol in apa.
Sambata
Dimineata: fara hrana, apa curata si limpede.
Duminica
La sosire: hrana depurativa + ulei usturoi+ drojdie. Apa cu ceai urzica + electrolit.
Seara: hrana depurativa + ulei soia + k+k Eweiss (sau o proteina cu asimilare rapida), apa + tratament dupa caz. Antrenament de voie.
Luni
Dimineata: antrenament de voie, hrana si apa identic cu duminica seara.
Seara antrenament 45 min, hrana ½ depurativa, ½ concurs. Apa + Sedochol.
Marti :
Dimineata: antrenament 1h, hrana concurs +ulei in + Entrobak (sau orice alt probiotic), apa cu Usnegano (sau Oregostim)
Seara: antrenament 1h 30 min, hrana concurs, apa curata.
“Desigur, in functie de dificultatea etapei, unele elemente se pot schimba, dar programul de baza asa arata.”

Metoda bazata pe programul de pregatire, cu trei zile inaintea unei etape de fond-maraton, al dlui. Lucaci Ionut:
Ziua 3 inaintea imbarcarii
Toate cele trei mese vor fi servite identic: la inceput porumb, de cel putin 2 feluri, amestecat cu 9 Oil si RO200. Acesta din urma contine probiotice, electroliti, aminoacizi, substante energizante, minerale, polivitamine, cam tot ce are porumbelul nevoie pentru a pleca la concurs bine pregatit.
Atunci cand porumbeii nu mai mananca porumb, se administreaza alune pe saturate, apoi seminte mici. La sfarsit apa cuMumm si Avipharm.
Mumm contine maltodextrina si fructoza, care sunt carbohidrati cu absorbtie lenta, intrand in sange in cateva ore de la administrare. De ce trebuie administrat inainte cu trei zile o sa intrebati? Deoarece porumbeii se antreneaza zilnic in jurul crescatoriei, iar pentru efortul depus au nevoie de refacerea rezervei de carbohidrati.
Ziua 2 inaintea imbarcarii
Prima masa din aceasta zi va fi identica cu cele din ziua precedenta. Incepand cu cea de-a doua masa se serveste mancare sport amestecata cu 9 Oil si RO200, dupa care alune si seminte mici.
Inaintea mesei de seara, care va fi identica cu cea de la pranz, se face un antrenament cu lansari individuale pe semiintuneric (porumbeii cei mai buni vor fi lansati ultimii). Distanta trebuie estimata astfel incat porumbeii sa aiba timp suficient sa se intoarca in crescatorie pana la lasarea intunericului.
Ziua imbarcarii
Prima masa va fi compusa doar din alune si seminte mici, iar in caz de canicula se da si orez. Se pulverizeaza Bio-air-freshspray in voliera si se face semiintuneric. Cu doua ore inainte de imbarcare, se face lumina, se da mancare, alune si seminte mici, dupa care apa curata.
In momentul imbarcarii se administreaza fiecarui porumbel 2 pastile de Flug-Fit si picaturi in nas si ochi.

Programul de recuperare al dlui. Petrica Cocos, campion la categoriile viteza-demifond:
“Din punctul meu de vedere recuperarea porumbeilor trebuie sa inceapa imediat dupa intoarcerea lor din concurs.
Am sa va dau cateva amanunte: in primul rand, dupa o anumita perioada de timp de la intoarcerea porumbeilor acasa, dupa ce acestia sunt lasati si se odihnesc 45 de minute sau chiar mai mult – depinde in cat timp porumbeii reusesc sa isi regleze temperatura corpului – porumbeilor li se administreaza o baie calduta de relaxare. La aceasta baie a porumbeilor la intoarcerea acasa eu tin foarte mult pentru ca este o baie de relaxare totala pe care porumbeii incep sa o invete si sa o simta si credeti-ma ca deabia o asteapta.
Dupa care urmeaza toate celelalte, adica administrarea de tonice in apa, dupa anumite retete si intervale orare, apoi o mancare foarte foarte usoara.
In primele doua zile porumbeilor li se administreaza o mancare depurativa cu mult mai mult orz si ceaiuri foarte multe. Daca procedati astfel o sa observati ca porumbeii vor arata extraordinar dupa primele 3 zile de concurs. Nici nu va veni sa credeti cat de bine si de rapid se recupereaza porumbeii. Recuperarea inseamna enorm de mult la porumbei.”

Programul de zbor al dlui. Deer Adalbert
Duminica
La sosire: Apa + ceai de urzica + lamaie + glucoza + miere + electroliti. Mancarea dietetica (orzoaica, orez, sorg) + ulei de usturoi.
Seara: Apa + Flagel Stop. Mancarea dietetica + ulei de usturoi + drojdie de bere.
Luni
Dimineata: Apa + ceai de urzica + otet de mere cu miere + Flagel Stop + electroliti. Mancare dietetica + mazare + ulei de usturoi + drojdie de bere.
Seara: Apa + Flagel Stop + polivitamina Polivit (Farmavet). Mancare dietetica + mazare + drojdie de bere.
Marti
Dimineata: Apa curata. Mancare dietetica + mazare.
Seara: Apa + Iod (6 picaturi la 1 litru de apa) + polivitamina Polivit (Farmavet). Mancare dietetica + mazare.
Miercuri
Dimineata: Apa + otet de mere cu miere. Mancare concurs + ulei de usturoi + drojdie de bere.
Seara: Apa + iod + polivitamina Polivit (Farmavet). Mancare concurs + ulei de usturoi + drojdie de bere.
Joi
Dimineata: Apa + Gerevit + Complex B (Sirop farmacia umana) + Polivit (Farmavet) + otet de mere cu miere. Mancare concurs + ulei de usturoi.
Seara: Apa + Complex B (Sirop farmacia umana)+ Iod (6 picaturi la 1 litru de apa) + Enrofloxacina (Romvac). Mancare concurs + Sana sau Iaurt.
Vineri
Dimineata: Apa + Polivit (Farmavet). Mancare concurs + Gerevit + drojdie de bere.
Seara: Apa + Enrofloxacina. Mancare concurs + canepa, dupa care 1/2 Kg Seu de oaie + 1/2 Kg Cascaval gresat + 1 plic de alune crude.
Sambata
Dimineata: Apa + Vitamina C (Sirop farmacia umana). Mancare: orez + ulei de usturoi.
La inbarcare in cos (acasa): 0,2ml Lincospectin injectabil.

sursa:porumbeivoiajori-marius.blogspot.ro/2012/03/xii-notiuni-elementare-concursuri.htmlAlbumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.